Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/f/d/a/kinderdagverblijfbimbam.nl/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-theme-child/functions.php on line 19 Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/f/d/a/kinderdagverblijfbimbam.nl/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-theme/functions.php on line 18 Onze visie - Kinderdagverblijf Bim Bam

Onze visie

Communicatie staat centraal in ons beleid. Tussen de leidsters onderling, tussen de leidsters en de ouders en niet te vergeten tussen de kinderen onderling. We beginnen en eindigen de dag met twee of drie leidsters. Daardoor hebben wij voldoende ruimte en tijd om u bij te praten over hoe uw kind de dag is doorgekomen. Over eventuele problemen, maar zeker ook over de leuke gebeurtenissen. Omdat wij de samenwerking met ouders zo belangrijk vinden, zijn wij ook altijd bereid om op een rustiger moment verder te praten.

We hebben onze visie op de ontwikkeling en begeleiding van kinderen opgenomen in een pedagogisch beleidsplan en werkplan. In onze activiteiten staat voorop dat uw kind in een veilige en beschermde omgeving heerlijk kan spelen. Ons aanbod stimuleert daarnaast dat uw kind zich al vóór de basisschool kan ontwikkelen. Daarvoor maken we gebruik van de programma’s Speelplezier en Atelier in een Koffer.

BE3Q0516
BE3Q0285
BE3Q0319 kopie
BE3Q0291
BE3Q0355

Spelmethode

Speelplezier is een spelmethode gericht op het stimuleren van met name de taalontwikkeling van jonge kinderen. Er wordt gewerkt met thema’s die om de zes tot acht weken wisselen.
Atelier in een Koffer is bedoeld om kinderen in hun vrije expressie te begeleiden. Uw kind gaat ongeremd aan de slag met kwast, stift, potlood of ander materiaal en als het klaar is, praten we over het resultaat. Een optimale manier om de creativiteit en de concentratie te stimuleren.

Meer informatie